fredag 27 september 2013

Rabatten

Den här sommaren gjorde jag något jag inte trodde jag skulle göra förrän jag blir pensionär. Jag grävde en rabatt och planterade blommor i den.


Det var tack vare att sonen fått plantera och sköta om någon slags nässla i skolan. När han fick ta hem den framåt våren sa han att fröken sagt att man skulle plantera ut nässlorna i trädgården. Hela sommaren stod de där vackra nässlorna i köksfönstret och växte och växte och sonen trodde såklart att de snart skulle planteras ut. Så mot slutet av sommaren tog jag mig i kragen, både för att inte göra honom besviken och för att överraska mig själv.


De andra blommorna som fick samsas med nässlorna var mina stackars löjtnantshjärtan som fått trängas med blåklint och nästan blivit kvävda, en blomma jag fick när jag fyllde år som jag glömt namnet på och så grävde jag upp en tuva med prästkragar som självsått sig i grusgången.

Jag blev riktigt nöjd med min lilla rabatt. Vad tycker ni? Tips och förslag från er som kan det här bättre än mig?

Ha en trevlig helg!

4 kommentarer:

Emilia sa...

Ser fint ut! Men jag förstår att du inte förväntar dig tips från en blomanalfabet som jag ;)

ansepanse sa...

det ser bra ut :)
jag hittade dig inne hos Freja på hennes blogglista, du har rätt så lika "namn" som jag har, det var därför jag blev nyfiken :)
kramar

Freja sa...

Inga råd alls för mig, vi massakrerade alla rabatter som fanns i vår trädgård och har bara buskar och gräs. Och min älskade rabarber...

Anna FR sa...

Ja men du så trevligt..ja jag skulle kunna hålla ett helt föredrag om blommor & växters underbara värld..men det ska jag bespara dig. Jag är ju en sann odlare kan man väl säga.
Med åren lär man sig..och du vet ju att jag har en hel massa mer år o gråa hår än dig. :)

Din son har fört dig in på rätt spår..sanna mina ord.