måndag 23 september 2013

Från vitt till rött

Sommaren 2013 gjorde vi några ryck när det gäller huset. Min kära far kom till oss några dagar och hjälpte till med utsidan. Det har bland annat bytts brädor och målats på södersidan.


Jag skötte väl mestadels marktjänsten under de dagarna men lite var jag faktiskt uppe på stegen och målade också. Även kusinerna fick chansen att hjälpa till när de var här och hälsade på.

Kusinen och dottern

 
Norrsidan av huset har också fått sig ett uppsving i sommar. Muraren fixade till det sista runt källartrappan och gubben och pappa hjälptes åt att bygga ett tak över källardörren. Den uppmärksamme ser att det på fotot saknas lock på vänstra delen av norrgaveln. Men helgen som varit var faktiskt pappa här och hjälpte till igen. Så nu är väggen på norrsidan helt färdig. Tyvärr har vädret inte varit särskilt fotovänligt så jag har inga bildbevis på det än.


Arbetet med att jämna till och så gräs är också äntligen färdigt. Det känns fantastiskt att ha en hel trädgård i stället för att en del av den bara fungerar som byggarbetsplats.


Så här såg det ut förra sommaren när jordhögarna jämnats till:


Även om det går långsamt, så går det framåt. I mitt första blogginlägg finns det fler foton på hur det såg ut ännu tidigare: http://www.ansibecki.blogspot.se/2010/11/vintervila-2010.html

Ha det gott!

2 kommentarer:

Freja sa...

Vi fick till större delen av vår gräsmatta i fjol, har bara en liten bit på framsidan kvar, men i år fokuserar vi på att få klart inomhus istället... Så fint huset blev!

Emilia sa...

Vad fint det blev!