fredag 6 september 2013

Kesoplättar med svamp eller bär

Idag har jag ledig fredag. Jag tror att jag alltid vill ha lediga fredagar! Plötsligt har kreativiteten och inspirationen till att göra saker hemma utöver det vanliga kommit tillbaks efter nästan ett halvårs frånvaro. Idag gjorde jag till exempel kesoplättar till lunch. Inspirationen till de här plättarna fick jag först av en jobbarkompis, som i sin tur hittat receptet på 56kilo. Jag gjorde dem tillsammans med dottern när sonen var i skolan. Så här gjorde vi:


Kesoplättar
(8-10 st/ ca 2-3 portioner)

Smet
250 g keso (en liten burk)
3 ägg
1,5 msk fiberhusk
Salt
Smör och rapsolja

Tillbehör (bär)
Frysta eller färska bär
Turkisk yoghurt + Florsocker + Vaniljsocker

Tillbehör (svamp)
Svamp (t.ex. kantareller)
Smör
Örtsalt
Turkisk yoghurt
Gräslök


Mixa ihop allt med stavmixer. Klicka ut smeten i stekpanna med smör och rapsolja. Stek på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor. Servera med smörstekt och saltad svamp, en klick turkyoghurt och gräslök eller bär och hemmagjord vaniljyoghurt eller gör som jag och börja med svampen och ta dem med bär till efterrätt.

Tanken med de här plättarna tror jag är att de ska vara lchf. Fast med den söta vaniljyoghurten till faller ju det konceptet. Men oj vad gott det var. Och lchf-dieten är ändå inget för mig. Dottern och gubben gillade också plättarna. Sonen fick aldrig chansen att smaka, för de var uppätna för längesen när han kom hem från skolan. Fast jag har lovat att köpa mer keso så vi kan göra dem snart igen.

Ha en trevlig helg alla!

3 kommentarer:

Emilia sa...

Mums! Och vad skönt med ledig fredag! :)

Freja sa...

Det låter smaskigt! Och att vara ledig fredagar låter som en fin plan, jag skulle behöva mer ledig tid för att hinna med alla mina projekt!

Anna sa...

Så härligt det är när man hittar inspirationen igen. Det är ju så man vill leva..med lust och glädje vad än man tar sig för.

Dina Kesoplättar ser väldigt goda ut..och nu är det ju ändå 5:2 som gäller så vanilj är inget hinder :D

Noop det ska vara gott o leva.