lördag 14 september 2013

Barnkalasen

I år ville inget av barnen ha tårta på sina barnkalas. Dottern ville ha våfflor och sonen ville ha muffins och smoothie. Båda ville dock ha pirat- och Hawaii-tema. Perfekt, tyckte vi och la kalasen direkt efter varandra. Lika bra när man ändå är igång. Först våfflor och muffins vid klockan ett...


...sedan smoothie och muffins vid klockan tre.


Vi bakade två sorters muffins; choklad- och blåbärsmuffins. Sedan la jag upp dem fint på ett tårtfat och satte ljus och annan dekoration i dem.


Dottern hade önskat att pappa skulle vara pirat på hennes kalas och hon blev eld och lågor när det var dags att jaga piraten för att återta skattkartan.


På sonens kalas hade vi en lite mer avancerad skattjakt, där barnen fick i uppdrag från en flaskpost att leta lappar med ledtrådar som skulle leda dem till skatten.


 "Bastkjolen" jag hade på mig sydde jag av ett tråddraperi. Jag klippte trådar i lagom längd och la dem jämte varandra mitt på en lång remsa bred maskeringstejp, som jag sedan vek ner över de fastklistrade ändarna. Sedan sydde jag in tejpen med trådarna i en tygremsa. Jag fäste sedan kjolen runt mig med hjälp av säkerhetsnålar. Till dotterns kjol använde jag det översta på draperiet, vilket var betydligt enklare. Bara att klippa trådarna i rätt längd och trä ett snöre genom kanalen i tyget för att knyta fast kjolen runt hennes midja.


På kalasen fick de som ville göra egna blomhalsband. När dotterns köpta hawaiiblomkrans gick sönder för ett tag sedan fick jag idén till hur man kunde göra. Mitt blomhalsband på bilden ovan är gjort på det här sättet.


Jag gjorde remsor av olika färgglada tyger och klippte dem i bitar. Jag klippte också färgglada sugrör i bitar. Sedan är det bara att lägga tre tygremsor på varandra, lite i kors så de bildar formen av en blomma, trä dem på en bomullstråd med hjälp av en nål, sedan en sugrörsbit, sedan tygremsor igen osv. Tills halsbandet är lagom långt.


Vill ni läsa om våra barns tidigare barnkalas, kommer länkarna här:
http://ansibecki.blogspot.se/2012/09/spindeltjejens-barnkalas.html
http://ansibecki.blogspot.se/2012/09/piratpojkens-barnkalas.html
http://ansibecki.blogspot.se/2011/08/barnkalaset.html

Nu ska jag snart iväg och lägga sång på inspelningen som vi håller på med i bandet [Belta53]. Oturligt nog har halsen börjat klia lite just idag. Jag som klarat mig undan förkylningar så bra i höst. Trodde faktiskt jag fick min dos av den skiten i somras så det räckte och blev över för ett helt år framåt. Men men. Hoppas det går bra att spela in i dag ändå. Lite hes röst kanske inte skadar när det gäller vår genre.

Ha det gott!

3 kommentarer:

Freja sa...

Så kul att läsa om kalaset. Jag saknar ibland den tiden när ungarna hade temakalas och jag fick fritt utlopp för min fantasi! Numer är det bara middag med familjen och gudföräldrar, inget tema alls...

Emilia sa...

Verkar ha varit både roliga och mumsiga kalas :)

Mårtenssons kök sa...

Kul när ungarna väljer något helt otippat istället för tårtan:) Och blombandet, det tipset snor fru M med sig till jobbet!