fredag 8 februari 2013

Vegetarisk korvstroganoff

Förra veckan köpte jag hem Quorn middagskorv för att testa om det kunde vara något. Jag använder redan quornfärs, quornbitar och qournfilé och tycker det fungerar bra men har inte provat korven tidigare. På påsen stod ett recept på Quorn stroganoff, så jag testade det men gjorde lite på mitt eget sätt.


Vegetarisk korvstroganoff
(3-4 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 vegetarisk korv (tinad)
1, 5 dl vatten
1 vegetabilisk fond du chef
1 dl tomatpuré
2-3 dl mjölk eller grädde
1 msk turkyohurt
1 msk honung
Chilipeppar
Smör och rapsolja
Eventuellt maizena

Till servering:
Basmatiris
Röd paprika 

Finhacka löken, pressa vitlöken och stek i smör och rapsolja utan att de får färg. Skiva och strimla eventuellt korven och tillsätt den i stekpannan. Stek på medelvärme ett par minuter. Tillsätt resten av ingredienserna, rör om och låt koka ca 10 minuter. Koka under tiden riset och hacka paprikan. Red eventuellt av såsen med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med chilipeppar.


Jag ger inte middagskorven från Quorn toppbetyg. Det smakade helt okej men inte mer. Konsistensen var det inget fel på men jag hade nog gärna sett att den var lite mer kryddad. När man förväntar sig något åt falukorvshållet är det liksom den kryddningen man vill åt också. Tidigare har jag gjort korvstroganoff på wienerkorv från Hälsans kök och det tänker jag nog göra i fortsättningen med.

Trevlig helg kära vänner!

(Jag väntar fortfarande på att sonen ska somna, så jag själv kan gå och lägga mig eller vad jag nu ska göra med den här fredagskvällen. Gubben är i stan och roar sig...)

4 kommentarer:

Anna sa...

Ja det ska alla veta att det inte alltid är lätt att få smak på dessa produkter..jag är lite mindre glad i att det ofta är ägg o gluten i Quornprodukter..no good om man har sådant att ta hänsyn till. Du verkar så kreativ och påhittigt lekfull i köket..och det är en gåva man ska vara glad för.
Din strog ser verkligen god ut..läcker bild.

Aha gubben var ute o roade sig..då har du lite på pluskontot tills det är din tur :)

Jag hade gäster här igår kväll..bjöd på soppa till allas förtjusning..så härligt det är med vänner och glada stunder tillsammans.

Madelein - Mother of six sa...

Jag har bestämt mig för att ha ett vegetariskt alternativ varje dag. Min sexåring började gråta igår när han insåg att han åt djur (han vet ju det men har väl inte kopplat). Jag tror inte han kommer tycka om det vegetariska men jag får ge det ett försök.
Tänkte testa denna idag http://www.jamieoliver.com/us/foundation/jamies-food-revolution/recipes/SPINACH_RED_ONION_AND_FETA_FRITTATA

Madelein - Mother of six sa...

Jjamie hade ett annat recept på Frittatas i tomatsås på sjuan häromdagen men jag hittar inte det receptet nu. Det såg himla gott ut.

Freja sa...

Mannen gillar quorn, jag är mer tveksam...