söndag 17 februari 2013

Laktosfria chokladmuffins

Det är inte alls svårt att göra laktosfria muffins. Dessutom blir de riktigt goda. Jag bakar gärna en sats sådana här och fryser in. Så är jag alltid förberedd om någon av mina laktosintoleranta vänner skulle komma på besök. På jobbet bakar vi också oftast sådana här, så kan alla (utom de glutenintoleranta då) äta samma muffins.


Laktosfria chokladmuffins
(ca 20 st)
125 g matolja med neutral smak
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1-1 1/2 dl vatten
 
Rör olja och socker pösigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem omväxlande med vattnet. Klicka smeten i smorda muffinsplåtar eller pappersformar. Fyll ungefär till en tredjedel av formen.
Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10-15 minuter. 
 
Jag har precis avslutat mitt sportlov som bestått av en ledig måndag, jobb på fritids tisdag, onsdag, torsdag och ledig fredag. Nu börjar allvaret med femdagarsveckor imorgon igen. Härligt att ha ett jobb som jag tycker om att gå till. Även om det hade varit skönt att vara ledig några dagar till...
 
Ha det gott allihop!

4 kommentarer:

Freja sa...

Min semester är slut, tillbaka till jobbet. Som till delar är superkul och i andra delar helt hopplöst. Måndag = möten, med många krångliga typer, men resten av veckan jobbar jag i roliga projekt, så bara jag överlever måndagen så...

Yohanna i Las Palmas sa...

Nej nej nej inte titta på muffins nu Yohanna. Inte rätt tillfälle ;)
Som tur är så känner jag inga intoleranta av något slag. Peppar peppar. Det måste vara skitjobbigt.

Nu är det dags igen:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/february/real-life-fortskaffningsmedlet-2.html
Tills på torsdag denna veckan.

Hälsningar
Yohanna

Emilia sa...

Gott!

Celine Naminah sa...

Själv lyckaa jag typ aldrig få till muffins... De bir mera kladdkaka av det... Skulle allt behöva en "Muffins för dummies"