onsdag 15 maj 2013

Nässelplättar

Vid det här laget har sonen lärt sig att jag gillar att laga mat på ogräs, så när han är ute och leker kommer han springandes och berättar så fort han hittar ett nytt nässelställe i trädgården.

Den här dagen bestämde jag mig för att göra något annat än soppa. Receptet hittade jag hos Pickipicki men jag har ändrat lite i det. I brist på crème fraiche, som det egentligen skulle vara, använde jag a-fil och vaniljyoghurt.


Nässelplättar
3 ägg
4,25 dl mjölk
1,5 dl filmjölk
1,5 dl vaniljyoghurt
1,5 tsk salt
4,25 dl vetemjöl
1,5 msk Smör & Rapsolja
1 liter späda nässlor

Vispa ihop smeten och låt den stå och svälla en stund. Skölj nässlorna väl, förväll dem, låt dem rinna av väl och hacka dem fint. Rör ner nässelhacket i smeten och stek plättar. Servera med lingonsylt eller som Picki-Tina föreslår: Tillsammans med finhackad rödlök och en klick gräddfil/crème fraiche.


Betyget på de här plättarna blev: "Kan vi inte göra den här maten tusen gånger till?". Jag tolkar det som att de var goda. Jag gillade dem i alla fall.

5 kommentarer:

Freja sa...

Coolt med nässelplättar! Jag får leta reda på ett nässelställe och testa! Annars är det mest maskrosor och tistlar vi har i vår trädgård...

Tack för dina fina ord inne hos mig, det värmer.

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ja, de ser verkligen goda ut! :)

Emilia sa...

Spännande med nässelplättar! Och kul att de gick hem!

Anna Filipendula Rudbeckia sa...

Himmel o plättar som jag brukar säga..vilken kombination..det måste vara en Ansibeckis som hittar på nåt sådant..kul när lillkillen hittar mat med klorofyll :)

Du lär dina barn att ta vara på vad naturen ger..det är nice och rent av perfekt. Förr eller senare visar det sig vad detta genererar.

Jag märker ett o annat som jag planterat hos mina barn. Mmm.. nån slags inverkan har man på deras liv o leverne i vuxenvärlden. Positiva för det allra mesta som tur väl är.

tina sa...

Tusen gånger till är bästa betyget. Och vilken son du har! Jag skulle också vilja ha någon som levererar ogräset till dörren. ;-)