Jo, det blev rabarberglasstårtor till helgens kalas (kommer i ett senare inlägg), en till sats med rabarberdricka och så gjorde jag en spännande och jättegod rätt med kyckling och rabarber. Receptet hittade jag på Remsans Bistro.
Direkt från landet: Potatis, gräslök och rabarber |
Detta receptet är verkligen värt att prova även om du inte är så förtjust i rabarber! Så titta om du inte har några stjälkar kvar i landet eller åk till närmsta affär och köp! Jag såg att det fanns rabarber på Ica igår, så det finns fortfarande hopp!
Rabarberkyckling
4 pers
4 pers
600 g benfri kyckling
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl rabarber, i bitar
3 dl vispgrädde (här tog jag 1 dl vispgrädde och resten matlagningsgrädde)
3 msk kycklingfond
2 msk honung (här tog jag maskrossirap)
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl hackad gräslök + ev. några blommor
Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra samt pudra över potatismjöl. Bryn kycklingen i en stekpanna. Lägg över den i en ugnsform och strö rabarberbitarna runt. Vispa ihop övriga ingredienser, utom gräslök, och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök och gräslöksblommor. Servera tillsammans med färskpotatis.
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl rabarber, i bitar
3 dl vispgrädde (här tog jag 1 dl vispgrädde och resten matlagningsgrädde)
3 msk kycklingfond
2 msk honung (här tog jag maskrossirap)
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl hackad gräslök + ev. några blommor
Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra samt pudra över potatismjöl. Bryn kycklingen i en stekpanna. Lägg över den i en ugnsform och strö rabarberbitarna runt. Vispa ihop övriga ingredienser, utom gräslök, och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök och gräslöksblommor. Servera tillsammans med färskpotatis.
Notera att potatismjölet ska pudras över. Jag hällde bara lite slarvigt, vilket resulterade i några små geléklumpar som tydligen hamnade på gubbens tallrik allihop. Trots detta tyckte han måltiden var en riktig höjdare. Inget dåligt betyg från en som tycker att det mesta som inte är äckligt är "okej".
Ja, sen blev det lite rabarber över ändå. Till sonens stora förtjusning räckte det precis till en ny burk med rabarbermarmelad.
Foto: Teresia Rudklint |
Nu är det dags att förbereda för eftermiddagens barnkalas!
11 kommentarer:
Verkar gott, det skulle jag vilja prova på med qorn-bitar. Men det kommer väl aldrig att hända då jag inte har varker rabarber eller pengar, och till nästa sommar har jag antagligen glömt hela idén. Otur!
Härligt med rabarberfrossa ;)
Hoppas det gick bra med barnkalaset :-)
Nästa vecka skall vi ha kalas här hemma och sen när skolorna kommit igång får han ha sitt barnkalas :-)
... och vi har inte några rabarber alls!!! :(
Låter spännande med rabarber i maten. Kan du lämna direktlänk till mig? Datorn segar sig just nu och jag vill ju skriva ut receptet ju. =)
sv - Tusen tack för receptet. =)
Det lät gott! :)
Hoppas kalaset går bra också.
sv. TACK! :) Hårfärgen kanske såg extra röd ut när solen låg på -men jag är nöjd med den iaf.
KRAM
sv - Jotack, jag kom på det. Det var flera ggr som jag kom på att rackarns, nu hade det varit bra att ha vatten. För att inte tala om att jag har en tendens att kunna bli törstigare när jag inte kan dricka.
Jaha ja, så kom vi på att vi glömde få med oss rabarber hem igår... attans också! Rabarbermarmeladen tyckte vi lät så god och hade tänkt prova på. Jaja, det kommer väl en ny säsong nästa år?
Åhhh så mumsigt det var!! Hoppas kalaset gick bra??
Kul att du använde kortet :)
Visst är rabarberkycklingen god! Du får testa hur mycket du vill. Jag hittar ju själv inspiration lite varstans :-) Bara roligt när någon testar recepten!
Skicka en kommentar