måndag 26 augusti 2013

Någonstans mellan självömkan och njutning

Jag vet att några av er har varit nyfikna på vad jag sysslat med under semestern, så det blir vad jag bjuder på den här höstens första inlägg.

Aldrig har jag längtat så efter semestern och aldrig har jag varit så trött när jag påbörjade semestern som den här sommaren. Ändå känns det som att jag började på topp. Först Bråvalla med älskade gubben och några till, följt av party med några av de bästa jobbarkompisarna helgen därpå.

Husbilscampingen var full så vi gjorde vår egen camping på Bråvalla

Skönt med sovmorgon (Just den här dagen var vår tionde bröllopsdag)

En av de bästa jobbarkompisarna och jag

Minisemester med barnen hos föräldrarna. Sandstränder, havet, mina underbara föräldrar. Någonstans där kom en förlamande matthet över mig med orolig mage, halsont och orkeslöshet.

Skrea strand

Tapas på Syrran & Brorsan

Tillbaka i Småland och härliga soliga dagar på Astrid Lindgrens värld med ögoninflammation på båda ögonen och tunga steg mellan fantastiska teaterföreställningar. Först ont till höger i halsen, sedan till vänster, sedan till höger igen. Är det inte lite bättre nu? Jo, kanske. Hoppfull ena dagen. Ont så jag nästan gråter när jag ska svälja nästa dag.

Quornfärssås på Astrid Lindgrens värld

Pappa hälsar på för att hjälpa till med huset (mer om det kommer i ett senare inlägg). Hoppet växer igen. Jag lagar soppa till middag och mixar smoothies med trädgårdens alla bär och så mycket färsk ingefära som jag vågar. Alla tänkbara huskurer testas. Halsontet flyttar sig till den mittersta delen av halsen.

Smoothie med bär, juice, örter och mycket ingefära

Jag ger till slut upp och bokar en tid på vårdcentralen. Det var inte halsfluss, bara otur. Tydligen. Efter samtalet med läkaren och försäkran om att jag kan fortsätta ta mina magkatarrstabletter (trots att jag gjort det i över två veckor) blir det något bättre.


Vi spelar in med bandet och det känns skönt att inte behöva lägga sång vid första tillfället eftersom halsen tar god tid på sig att bli helt återställd.

Semesterns sista familjelunch vid Netas berg i Falkenberg

Familjesemestern i Falkenberg bjuder på många soldagar, fina möten med barndomsvänner och en oväntad klassåterträff med barnvakt sista kvällen innan hemfärd.

Sista semesterveckan ägnas åt dagsutflykter och att sakta men säkert minska på tvättberget i tvättstugan.

Sammanfattningsvis är jag ändå nöjd med sommaren. Jag fick min årliga dos av stranddagar vid havet och många trevliga möten med olika människor. Så här i efterhand känns det väldigt bra att jag tog två veckors mammaledighet att dryga ut semestern med. Då känns inte de fyra veckorna med förkylning och halsont så tunga.

Där har jag varit i sommar. Någonstans mellan självömkan och njutning. Vad har ni hittat på?


Självklart har jag också samlat på mig en hel del material till nya blogginlägg. Mer om det framöver i höst. Minst en gång i veckan har jag tänkt att uppdatera och jag hoppas få tid till att besöka era bloggar med och se vad ni sysslat med den senaste tiden!

Ha det gott!

2 kommentarer:

Freja sa...

Så eländigt att bli sjuk på semestern! Men jag tror det är rätt vanligt. När en slappnar av, då angriper bacillerna... Kul att du är tillbaka, ser fram emot att få höra och se mer! Vi har renoverat ett rum i sommar, ett "My little Pony"-rum, och nu håller vi på med det som ska bli vår bibliograf, så jag vill gärna se vad ni gjort med ert hus, det är kul att se vad andra fixar med!

madelein sa...

Fina bilder, otur med halsen! Kul att se dig tillbaka!
Vi har varit i Gränna, på Skogsröjet och träffat Lordi och i Holland.