onsdag 3 juli 2013

Real Life - Sommarlov

Jag ger mig på en sista Real Life (en utmaning hos Yohanna i Las Palmas) innan jag tar semester från bloggen ett tag. Den här veckan är det väldigt passande ämnet Sommarlov som ska avhandlas.

Det jag minns från sommarloven är att det var soligt. Det regnade säkert en del med men de dagarna har jag nog förträngt. Min mamma är ju lärare, så hon hade också sommarlov och vi hade sovmorgon varje dag. Syrran och jag gick upp och åt frukost till sommarlovsmorgon på tv, sedan gick vi ut och la oss i solstolarna eller på en filt i trädgården. Eller så tog vi cyklarna till Skrea Strand och spenderade hela dagen där. Vissa dagar övergick solandet och badandet i grillkvällar på stranden.

Nu hade det varit kul att lägga upp lite foton från den tiden men jag hittar inte ett enda gammalt foto taget på stranden. Man tog liksom inte med kameran till stranden. Stranden var ju det mest naturliga och vanliga vi hade, så varför ta kort på den liksom? Kvällarna gick också ganska mycket ut på att vara på stranden. Jag vet inte hur många gången jag gått den långa vägen längs Skrea Strand. Ända från Netas berg till Hotell Strandbaden och så tillbaks igen. Alla var ju där, både Falkenbergare och turister. Alltid träffade man någon trevlig att prata med och var det Netas-disco kunde man stanna till där ett tag och kanske dansa lite. Den första låten jag tänker på i samband med sommarlov är "Rythm is a dancer" med Snap! Just för att den spelades flitigt på utomhusdiscot på Netas berg i början av 90-talet.

Den senaste tiden har jag faktiskt varit lite extra nostalgisk och skrivit en egen låt om gänget jag hängde med på högstadiet. Det är egentligen inte en sommarlåt men såhär i efterhand känns den ganska somrig ändå.För att bättra på nostalgin ännu mer bjuder jag här på ett foto på mig taget i mitt rum någon gång på högstadiet.


Sommarlovsmaten från förr består av pastasallad i bigpacklåda på stranden, köttbullsmackor, kanelbullar med sand i, digestivekex, glass, hämtpizza, grillad korv... Ja, vad som helst egentligen, bara det kan ätas på en strand.

När det gäller myggbett vet jag inte om jag kan ge något vettigt råd. En gammal klasskompis till mig sa att man skulle trycka med nageln i bettet två gånger så det blir som ett kryss. Det har jag gjort sedan dess och det har faktiskt funkat rätt så bra.

I år har jag tagit lite mammaledigt i samband med semestern så jag får ett lika långt sommarlov som lärarna (sex veckor och två dagar). Jag tänker njuta så mycket jag bara kan och försöka att ge mina barn fina sommarlovsminnen. Samtidigt är det en del på huset som ska göras och det finns en hel del städning och röjning att göra inomhus.


Därför tar jag semester från bloggen nu ett tag.

Ha det riktigt gott nu alla bloggvänner! Hoppas ni får en underbar sommar, så hörs vi i höst!

Kramar till er alla!

7 kommentarer:

Freja sa...

Jag önskar dig en härlig sommar med! Och nu måste jag in till yohanna och se om jag hinner vara med på det här real lifet! Min mamma var oxå lärare, så jag känner igen mycket av det du beskriver!

Anna Filipendula Rudbeckia sa...

Det är lycka att ha fina minnen från barndomen det är det som präglar hela livet. Jag är helt säker på att du ger dina barn en alldeles underbar ryggsäck med sommarlov.

Så kul att skriva en låt om minnena..du kan du.Spela o sjunga det är du en fena på..det verkar som du är en fena på allt..mmm så är det.

Här hemma blir det snart storfamilj igen när barnen trillar in en efter en. Det är härligt det, ja att dom vill komma hem menar jag. Tänk så förfärligt om det vore tvärtom.

Du är så fin där på stranden..ha det nu så gott..njut o dansa.

Yohanna i Las Palmas sa...

Dâ var veckans sammanställning klar:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/july/sammanstallning-real-life-sommarlov-2.html

Vilka minnen som kom upp.

Tack för att du var med.

Hälsningar
Yohanna

Emilia sa...

Drömmer mig tillbaka till våra gamla sommarlov :)

Yohanna i Las Palmas sa...

Vet att du har sommarlov men skickar en länk i alla fall.

Nu du är det badkläder som gäller ;)
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/july/real-life-badklader-2.html

Hälsningar
Yohanna

Yohanna i Las Palmas sa...


Nu är det dags igen:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/july/real-life-sova-2.html

Hälsningar
Yohanna

tina sa...

Vilken fin sommarlovsskildring, kanelbullar med sand i låter bekant. :-) Hoppas att årets sommar varit fin den med.