söndag 24 mars 2013

Earth hour och konsert

Jag tänkte mig detta inlägg som en sista påminnelse om att släcka lampan i går kväll när det var Earth Hour. Men så fylldes gårdagen av en massa andra saker, vilket gjorde att detta inlägg glömdes bort.

Fast egentligen handlar Earth hour om mycket mer än att bara släcka lamporna en timme. Gör man bara det kan det nästan kvitta, för den timmen gör knappast så mycket skillnad. På mitt jobb har vi gjort händer med löften om små saker vi ska göra för miljön under året. Så här blev min hand:


Under det kommande året ska jag försöka bli bättre på att inte slänga mat, handla mer second hand, äta mer vegetariskt, inte köra bilen på bensin (vi har ju en gasbil som också kan köras på bensin), stänga av datorn när jag inte använder den.

Så, vad gjorde jag i går då som tog sådan tid? Jo, jag började dagen med en härlig sovmorgon, följt av en sen frukost. Sedan var det bara att duscha, göra sig i ordning och åka in till stan för soundcheck inför min svägerskas födelsedagsfest. Hon hade önskat sig en konsert i present med en insamling till ett barnhem. En slags välgörenhetskonsert alltså. En hel hög av hennes vänner var med och bidrog så det blev en härlig blandning av olika musikstilar.

Vårt band Belta53 stod för den lite tyngre delen av konserten men gästerna verkade uppskatta det och det var jättekul att få spela live igen efter ett antal månaders uppehåll.

http://www.facebook.com/Belta53 Foto: Mika Hessel
http://www.facebook.com/Belta53 Foto: Mika Hessel
http://www.facebook.com/Belta53 Foto: Mika Hessel

Vill du höra hur vi låter kommer länkarna till två YouTube-klipp här:

Gilla oss gärna på facebook, då blir vi glada.

Snart är det visst måndag igen. Och det är inte långt till påsklovet. En del har nog redan lov men vi smålänningar får vänta en vecka till. Hjälp vad tiden går. Hoppas ni får en bra vecka!

8 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vad trevligt! Hoppas att det blev mycket insamlat :)

Freja sa...

Jag har ju redan "gillat" er på facebook så jag hade redan sett bilderna, känns kul att få vara lite initierad ;-) Vilken kanonidé att önska sig en välgörenhetskonsert, heder åt din svägerska! Och vi missade earth hour men försöker på många andra sätt spara på miljön, precis som dig, och i längden är det allt man gör varje dag som ger förändring, earth hour ser jag mer som en påminnelse till de som inte tänker så mycket på miljön annars...

Anna Filipendula Rudbeckia sa...

Himmel vilket ös..ni är ju grymma. Vilken kul grej att samla in till en god sak på detta vis.

Jepp fyra dagars kneg o knog sedan blir det lite ledigt.Så härligt. Nu hoppas vi på att solen åtminstone som idag värmer oss i påsk.

Madelein - Mother of six sa...

Läckra konsert bilder :-)
Tack för gratulationerna :-)

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Det måste vara kul att få hålla på med sin hobby. Ni måste ha det riktigt roligt under spelningarna.
Ha en bra början på veckan!
Kram Anette

Ann-Mari sa...

Vilken fin födelsedagsgåva!
När vi firade Earth hour tänkte jag på att jag gör det rätt ofta, eftersom jag gillar mys i sken av levande ljus, men så tänkte jag på att jag använder rätt mycket te-ljus och de är ju inte så miljövänliga...
Bra att tänka till i alla fall.
Gillar händerna :-)

kram

Helenas Hem sa...

Åh vad kul!!! Vad duktig du är. :)

Ha det så bra
KRAM

Hönan Anna sa...

Häftigt!!!
Ska absolut lyssna på länkarna!!!
Anna