tisdag 3 juli 2012

Skurugata och sedan semester

Idag var sista dagen jag jobbade innan semestern och vilken dag att jobba sen! Dryga femtiotalet elever och något färre "fröknar"  var vi som tog bussen till Skurugata. Detta var första gången jag var där men definitivt inte den sista. Hur vackert som helst var det. Vädret var fint och barnen var nöjda och glada. Kanske den bästa av dagar man kan ha på jobbet så här före semestern.
Här kommer en text från Eksjö kommuns hemsida om Skurugata:

"Förr huserade troll och rövare i gatan, men efter det att Smålands grenadjärer en gång tågat igenom med flygande fanor och klingande spel har inget oknytt visats sig där, sägs det. Historierna lever dock kvar, och det sägs att någonstans i gatan ligger en bössa gömd. Den tillhörde en gång en slug tjuv som kallades Tjuva-Jösse, som stal runt om i gårdarna. Den som finner denna bössa lär få stor framgång i sitt fortsatta liv. Ett tips är att börja leta i Tjuva-Jösses håla, som ligger under några klippblock nere i gatan." (Källa: www.eksjo.se/kultur_fritid/sevaerdheter/naturmiljoeer/skuruhatt_skurugata/)

En lång och spännande promenad fick vi och sedan var det dags för mat och efter det lite lugnare aktiviteter.


För er som är nyfikna på vilket sommarlovstema vi hade i förra veckan på fritids, så var det ett cirkus-tema. Vi fick i början av veckan besök av en clown som lärde oss clowntips och sminkade en i personalen till clown.


Sedan har vi haft små cirkusföreställningar påhittade av eleverna själva hela veckan, sångsamlingar med sånger på cirkustema, spelat rytminstrument och målat eleverna som clowner. Ett mycket lyckat tema!

Jag älskar verkligen att jobba på fritids på loven! Men som sagt: Nu är det semester!

6 kommentarer:

Maria i Falkenberg sa...

Ett av dina favorit-teman som barn!
Glad semester! Vi ses!

Freja sa...

Cirkustema, kanonkul! Och spännande ställe att ha utflykt till, var det någon som hittade bössan? ;-)

Emilia sa...

Låter som en härlig utflykt - grattis till semester!

Anna smyger in.. sa...

Ja men du vilket härligt jobb du har..och gatan är ju verkligen så härlig..kul kul..och nu har du med semester..allt gott önskar jag dig... Nu kommer säkert snart sommarvärmen ordentligt.

Remsan sa...

Vilket fantastiskt roligt jobb du har! Fast ändå skönt med semester :-)

Ann-Mari sa...

Vilket härligt sätt att avsluta jobbet före semestern på! Njut nu och ha det riktigt skönt :-)
kram
Ann-Mari