söndag 27 oktober 2013

Spelning och punkafton

Det har varit mycket musik för mig den senaste tiden. Förra helgen spelade mitt band Belta 53 på BeatMeet på Kulturhuset i Jönköping.


Det var inte direkt så att folkmassorna strömmade in för att se oss. Men det var ändå väldigt roligt att få möjligheten att spela igen och vi hade kul när vi gjorde det. Ett av våra trogna "fans" tog också en massa fina foton på oss som jag fått lov att dela med mig av.

Sedan fortsatte musiktemat den här helgen när det var punkafton i Huskvarna Folkets Park. Det var sångaren från KSMB som spelade med sitt nya band Alonzo & Fas 3 och Asta Kask som var huvudakterna.

Fotot taget från taxin

Både KSMB och Asta Kask har jag lyssnat på sedan högstadiet och de nya låtarna med Alonzo & Fas 3 gillar jag med, särskilt låten Dansa som en fjäril. Förbandet hette Stiltje och var nytt för mig. Även de spelade svensk trallpunk och jag är glad att jag hann med några låtar med dem också, för de var riktigt bra och underhållande att lyssna på.

Stiltje

Min punkkväll började hemma hos en av mina bästa vänner tillsammans med några andra gamla punkare. Vi lyssnade på musik, sjöng med och laddade inför konserterna. Nu är nästa foto inte så skarpt men jag tycker min vän fångade mig så bra när jag sjöng med i en av de gamla punkdängorna vi lyssnade på.


Sedan fortsatte det i parken med en massa andra trevliga gamla punkare. Alla var ungefär i min ålder och gillade samma musik. Det var längesen jag kände mig så bekväm bland så många människor.

Asta Kask

Alonzo & Fas 3

Skillnaden från när vi var yngre var ju att de flesta hade familj nu eller i alla fall taggat ner lite på grund av åldern. Haha. Men annars kändes det precis som för 20 år sedan. Jag som är inflyttad Jönköpingsbo och numera lantis kände inte så många sedan tidigare men det var inga som helst problem att börja prata med folk. Alla var ju där av samma anledning och hade samma stora kärlek till punken.


Jag fick också chansen att prata lite med Michael Alonzo när jag ville bli fotograferad med honom. Han var precis sådär trevlig som jag hade föreställt mig och verkade ärligt intresserad av vad jag tyckte om musiken. Och om jag inte svarade tydligt nog på den frågan så svarar jag nu. Jag älskar Dansa som en fjäril! Även Matilda gillar jag trots att den egentligen inte är så punkig och Ett meningsfullt liv gillar jag med. Där har du mina favoriter av de nya låtarna!

Ha det gott allihop!

3 kommentarer:

Freja sa...

Åhh, KSMB, gamla hjältar! Jag brukar med jämna mellanrum spela "En slemmig torsk" för ungarna så att de ska få lite kulturell bildning!

madelein sa...

Haha KSMB, oj vad många roliga förkortningsförklaringar vi hade till det :-)
Jag var mer Imperiet, Thåström fan. Hade en och annan sex pistols vinyl också.

Ann-Mari sa...

Härligt inlägg som sprudlar av glädje och musiklycka :-D