Grundreceptet kommer från Klassiska kakor på nytt vis av Mia Öhrn.
Hallongrottor med choklad
40-50 st
4 dl (240 g) vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
200 g kylskåpskallt smör
Fyllning:
ca 1/2 dl hallonsylt
ca 20 g choklad
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna och nyp snabbt ihop till en smidig deg. Rulla små kulor och lägg i småbrödsformar på en plåt. Gör en grop i varje kaka och lägg i en klick sylt. Finhacka chokladen och lägg de små bitarna ovanpå sylten. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 10-12 minuter. Låt svalna.
Dotterns förslag blev en succé till förmiddagsfikat. Hallongrottor med choklad kommer vi definitivt att baka fler gånger. Men tills dess har vi en burk i frysen vi kan gå och nalla av.
7 kommentarer:
Låter som en god combo med hallonsylt- och chokladfyllning! Och vad spännande att det händer grejer med nya rummet! 28-30/11?...
*25-27/11 menade jag!
Hittade prinsessornas kokbok på loppis idag skall bli kul att se vad alla pratar om :P
De ser fantastiskt goda ut!
Dina kakor får en till att vilja lära sig baka.
Hallongrottor kan vara den godaste kakan. Gott!
Jag tänkte försöka komma igång med bakandet inför dotterns kalas snart (25/11). Hon vill ha en supermariotårta. Vet du var man an hitta färgad marsipan? Typ knallblå, röd, svart etc eller är det sockerpasta man skall ha tro?
Åh vad duktig du är som bakar. Och gott ser det ut också.
Bra att prova nya trix och choklad passar ju till ALLT ;)
Nu kör vi real life på bloggen, idag och i morgon. Denna vecka om pysslandet hemma och du verkar ju ganska pysslig. Är du det?
Hälsningar
Yohanna
Skicka en kommentar