onsdag 6 november 2013

Onsdagskvällslyx

Tänkte bara alldeles kort tipsa om lite vardagslyx som jag unnade mig och familjen ikväll. Valet stod mellan att hitta på något för att piffa upp de torra orientaliska tunnbröden, som legat i sin påse på köksbänken lite för länge, eller att slänga sig på soffan efter en fullt-ös-medvetslös-eftermiddag på jobbet.


Som väl är har även jobbet en soffa, så jag gjorde en kompromiss och slängde mig i den en stund med en kopp kaffe och en knäckemacka innan jag åkte hem. På så vis hade jag samlat tillräckligt med energi för att orka fixa denna snabblagade och enkla men mycket goda kvällsmat.


Pizza på orientaliskt tunnbröd
Orientaliskt tunnbröd av vete
Ketchup
Tomatpuré
Oregano
Riven ost

Ananas + Banan + Jordnötter + Curry

Färska champinjoner + Färsk tomat + Färsk basilika

Sätt ugnen på 225 grader. Behåll tunnbröden som de är eller skär dem i mindre bitar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Bred på tomatpuré blandat med ketchup. Strö över oregano och sedan riven ost. Toppa med dina favorittillbehör. Mina två favoriter finns nämnda ovan men här har du säkert egna förslag som funkar minst lika bra. Kolla i kylen vad som finns hemma. Kanske några smaskiga rester från gårdagens middag? Gratinera pizzorna i 5 minuter.


Pizzorna blev fantastiskt goda. De var krispiga och de liksom smälte i munnen. Det enda som var tråkigt var att vi inte hade så många tunnbröd över. Jag hade kunnat äta hur mycket som helst. Alla i familjen gillade dem. Sedan lämnade visserligen dottern detta efter sig men till hennes försvar var hon väldigt trött.


Ha det gott!

3 kommentarer:

Emilia sa...

Mumsigt onsdagsmys!

madelein sa...

Vardagslyx!! :-)

Freja sa...

Ohh, så sugen jag blev nu! Enkelt och smaskigt! Gillar dessutom mat som tar vara på rester. I måndags gjorde jag tomatsoppa med matigt innehåll med hjälp av krossade tomater, creme fraiche och resterna av helgens tacomiddag...