Jag har gjort en favorit i repris: Världens kanske godaste rabarberkräm. Originalreceptet hittade jag här: http://www.nlife.se/desserter-bakverk/rabarberkram-med-vanilj-kanel-kardemummakram/
Rabarberkräm med vanilj och kanel
5-6 dl skalad och fint skuren rabarber
1,25 dl ekologiskt rörsocker
4 dl vatten
1/2 vaniljstång
1 kanelstång
1,5 msk potatismjöl
Skölj rabarbern (skala den om det behövs) och skär i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten och låt koka upp. Lägg i kanelstången som den är och den halva vaniljstången uppskuren så att fröna kan komma ut i krämen. Koka i ca 5 minuter eller tills rabarbern går att vispa sönder. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och tillsätt i krämen under omrörning. Låt koka ytterligare någon minut. Låt sedan krämen svalna något innan servering. Servera med en klick kesella vanilj toppad med stötta kardemummakärnor, eller på klassiskt vis med valfri mjölkdryck.
Den här krämen passar utmärkt som tårtfyllning. Jag kan också tänka mig att den passar att ha i rulltårta, i stället för sylt. Jag provade faktiskt också en gång att göra chutney på den. Då blev det inte särskilt lyckat men med lite andra ingredienser än jag hade i då, skulle det nog kunna fungera det med.
5 kommentarer:
Det receptet snor jag direkt! Rabarbern växer så den knakar, kan vara kul att ha nått att variera pajerna med...
Hej!
Så gott med rabarberskräm!
Det är så roligt att rabarberna har kommit.
Kram Anette
låter gott, så fort min rabarber har växt till sig skall jag prova på det receptet!
kram
Dela med dig av din bästa matupplevelse och ta chansen att vinna den grymma guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! :)
http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment
Mums så gott, perfekt för mig som har dille på rabarber just nu :D
Skicka en kommentar