Frasvåfflor
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 rågat kryddmått salt
4 dl mjölk
Smält smöret och låt svalna medan du vispar ihop resten av ingredienserna. Rör sedan ner smöret i smeten. Värm våffeljärnet, smöra det väl, grädda sedan våfflorna och ät dem direkt tillsammans med äppelsallad och kesella, crème fraiche eller yoghurt smaksatt med florsocker och vaniljsocker. Eller så använder du kesella vanilj eller färdig vaniljyoghurt.
Den här satsen våffelsmet räckte precis till vår familj på två vuxna och två barn på 4 och 6 år. Är barnen lite äldre rekommenderar jag att göra dubbel sats. Minst.
Äppelsallad
4 svenska äpplen
1 kravmärkt citron
1 msk socker
1 krm salt
2 msk kallpressad rapsolja
Skiva äpplena tunt och strimla dem sedan. Blanda ihop övriga ingredienser och häll över äppelstrimlorna.
Den här äppelsalladen tillsammans med hemgjorda våfflor är något av det godaste jag smakat. I alla fall kändes det så idag när jag åt. Salladen är syrlig, söt och salt på samma gång och så kommer rapsoljan in med sin lite nötiga smak. Tillsammans med vaniljyoghurt på våfflan blev smakupplevelsen komplett. Smörsmaken och frasigheten i våfflan och så vaniljen i den syrliga och lagom sötade yoghurten. Det enda som kunde blivit bättre var att det inte var äkta vanilj i yoghurten (nästa gång får jag göra själv och inte fuska med färdig). Väldigt mättande verkar den där måltiden ha varit också. Nu är det snart tre timmar sedan vi åt och jag är fortfarande mätt.
3 kommentarer:
Å så smarrigt! Tycker det är så kul med lite roligare tillbehör men blir oftast att vi bara har sylt och grädde/glass :)
Låter som en god kombination! Vi hade vaniljvisp, hordgubbssylt och rosa socker ;)
Vi tog oxå våffeldag i dag, mumsigt!
Skicka en kommentar