Vegetarisk korvstroganoff
(3-4 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 vegetarisk korv (tinad)
1, 5 dl vatten
1 vegetabilisk fond du chef
1 dl tomatpuré
2-3 dl mjölk eller grädde
1 msk turkyohurt
1 msk honung
Chilipeppar
Smör och rapsolja
Eventuellt maizena
Till servering:
Basmatiris
Röd paprika
Finhacka löken, pressa vitlöken och stek i smör och rapsolja utan att de får färg. Skiva och strimla eventuellt korven och tillsätt den i stekpannan. Stek på medelvärme ett par minuter. Tillsätt resten av ingredienserna, rör om och låt koka ca 10 minuter. Koka under tiden riset och hacka paprikan. Red eventuellt av såsen med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med chilipeppar.
Trevlig helg kära vänner!
(Jag väntar fortfarande på att sonen ska somna, så jag själv kan gå och lägga mig eller vad jag nu ska göra med den här fredagskvällen. Gubben är i stan och roar sig...)
4 kommentarer:
Ja det ska alla veta att det inte alltid är lätt att få smak på dessa produkter..jag är lite mindre glad i att det ofta är ägg o gluten i Quornprodukter..no good om man har sådant att ta hänsyn till. Du verkar så kreativ och påhittigt lekfull i köket..och det är en gåva man ska vara glad för.
Din strog ser verkligen god ut..läcker bild.
Aha gubben var ute o roade sig..då har du lite på pluskontot tills det är din tur :)
Jag hade gäster här igår kväll..bjöd på soppa till allas förtjusning..så härligt det är med vänner och glada stunder tillsammans.
Jag har bestämt mig för att ha ett vegetariskt alternativ varje dag. Min sexåring började gråta igår när han insåg att han åt djur (han vet ju det men har väl inte kopplat). Jag tror inte han kommer tycka om det vegetariska men jag får ge det ett försök.
Tänkte testa denna idag http://www.jamieoliver.com/us/foundation/jamies-food-revolution/recipes/SPINACH_RED_ONION_AND_FETA_FRITTATA
Jjamie hade ett annat recept på Frittatas i tomatsås på sjuan häromdagen men jag hittar inte det receptet nu. Det såg himla gott ut.
Mannen gillar quorn, jag är mer tveksam...
Skicka en kommentar