Mällegröt
3 msk skrädmjöl
2 1/4 dl vatten
1 dl havregryn
1/2 tsk kardemumma
1 msk honung
lite salt
Rör om och koka i cirka 5 minuter.
Serveras med en müslitopping – gjord på rostade havrekorn – ”mällor”,
honung, rapsolja och lite vatten som rostas i ugn – och blåbärssylt.
Mamma minskade en aning på kardemumman och honungen och skippade müslitoppingen. I stället serverades gröten med blåbärssylt och mjölk. Jag tyckte det smakade jättegott. Visst kan det faktum att jag åt den under en låååång söndagsfrukost hos mamma och pappa gjort att det smakade extra bra.
Mjölpåsen fick jag med mig hem, så jag kan prova att göra den själv till någon annan helgfrukost framöver. I veckorna äter jag ju frukosten i bilen.
Så här såg det förresten ut innan vi åkte till Falkenberg i lördags.
Sedan dess har det kommit ytterligare ungefär 1 dm.
Ha det gott och var rädda om varandra!
3 kommentarer:
Skrädmjöl...himmel så trevligt bara namnet är ju liksom gott..
Så mysigt det låter med en helg hos mum and dad. Ja nu är vintern verkligen vacker och kall..:)
Äter du frukost i bilen?
Jag tyckte gröten var god! Nu längtar jag efter risgrynsgröt.
Tack, ja det är framförallt för att andra skall våga söka hjälp men också för att yrkesverksamma skall få en lite mer nära inblick i hur det kan vara. Känns bra i varje fall ..
Skicka en kommentar