Som vanligt gjorde jag en burk senapssill och en med klassisk inlagd sill. Recepten jag brukar använda hittar du här: Senapssill och Klassisk inlagd sill
Sedan gjorde jag min nya favorit från förra året som jag fick tipset om ifrån Mårtenssons kök. Här är länken till när jag gjorde den förra året: Sill med chili och honung
Det nya tillskottet för i år blev en med äpple, purjolök och ingefära. Receptet hittade jag på Ica.se. Jag gjorde så här:
Sill med äpple, purjolök och ingefära
1 burk inläggningssill
1 äpple
En liten bit finstrimlad purjolök
2 msk ren ättika
2,5 dl vatten
1 msk socker
1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 msk färskk ingefära, riven
1 msk flytande honung
Skölj sillen, låt den rinna av väl och skär den i sneda bitar. Rör ihop lagen och häll den över sillen. Låt stå och dra åtminstone ett par timmar, gärna över natten. Ta upp sillen ur lagen. Tärna äpplet och varva det med sillen och löken i en burk. Blanda ihop såsen och häll den i burken. Lyft lite på sillen med en sked så att såsen kan rinna ner överallt. Låt stå och dra över natten.
Än en gång önskar jag er en riktigt god jul. Glöm inte bort att vara riktigt snälla mot varandra och ta vara på era nära och kära!
3 kommentarer:
Vad vackert det ser ut! Jag hann inte göra egen sill men mamma gör inlagd strömming som smakar ljuvligt.
Min kollega hade gjort hemlagat rödbetssallad till mig vilket var riktigt gott.
Nu hann jag sätta ner rumpan en stund för nu har de yngsta somnat :-)
Sill är gott! :)
Sv: God jul på er!
God jul till er också!
Så mycket goda sillsorter! I år lade jag inte in en enda sort själv. Fast jag har ätit en massa i alla fall ;-)
Kram!
Skicka en kommentar