Receptet på morotstsatsikin är mitt eget.
Morotstsatsiki
3-4 morötter
3 vitlöksklyftor
½ dl fint hackad persilja
3 dl matyoghurt (laktosfri)
Några droppar olivolja
Några droppar pressad citron
Nymalen vitpeppar
Salt
Skala och riv morötterna grovt och blanda med resten av ingredienserna. Strö eventuellt över
lite persilja.
3-4 morötter
3 vitlöksklyftor
½ dl fint hackad persilja
3 dl matyoghurt (laktosfri)
Några droppar olivolja
Några droppar pressad citron
Nymalen vitpeppar
Salt
Skala och riv morötterna grovt och blanda med resten av ingredienserna. Strö eventuellt över
lite persilja.
Rödbetstsatsiki
6 st kokta rödbetor
1 finhackad rödlök
150 g fetaost/ Apetina (laktosfri och vegetarisk)
3 dl matyoghurt (laktosfri)
1 pressad lime
3 vitlöksklyftor
Salt, peppar
Riv de kokta rödbetorna och finhacka rödlök och vitlök. Mosa fetaosten. Blanda allt med
matlagningsyoghurten. Pressa över limen, salta och peppra.
Strö eventuellt över lite extra fetaost.
Oavsett vilket, så smakade det bra. Nu ska jag inte trött ut er med allt för många inlägg till från matlagningskvällen. I morgon kommer efterrätten!
2 kommentarer:
Det låter smaskens. Fast det tycker jag att allt med vitlök gör ;)
Recept på kalla såser/röror kan jag aldrig få för många av. Båda dessa låter mycket goda. Jag har gjort rödbetstzatziki tidigare, men då med råa rödbetor. Gott det med ;-)
Skicka en kommentar