Lägg några torkade gröna ärtor i blöt över natten. Plantera. Vattna. Vänta några dagar...
Vänta några dagar till...
Skörda, skölj väl och ät som de är, på mackan eller i sallader. Jag tyckte de smakade jättegott. De har en mild, lite "ärtig" smak. Vad jag använde mina första till får ni veta imorgon.
Jag har inte provat att grodda något sedan jag var liten. Mitt ytterst svaga minne består av pappa som håller i en glasburk med alfalfagroddar. Men nu när jag fick så bra resultat av ärtskotten kommer jag nog att experimentera mer. Även barnen tyckte det var roligt att se att det hände något i krukorna så snabbt efter vi pillat ner ärtorna i dem. Efter lite efterforskande på internet hittade jag en beskrivning på hur man groddar alfalfafrö här. Det blir nog nästa projekt.
2 kommentarer:
Jag ler med hela kroppen ärtskott är toppen..krispigt o gott..tjusigt o flott..
Tänk så enkelt men ändå .. som lite lyxigt o annorlunda..
Att grodda är härligt..
Ärtskott är så gott! Jag gillar nästan alla sorters "groddar", utom krasse. Det är något med doften jag inte klarar. Är däremot dålig på att själv låta saker grodda sig.
Skicka en kommentar