Nu har jag silat min efterlängtade flädersaft och den blev precis så god som jag hade väntat mig.
Tio flaskor saft blev det denna gången så nu är frysen nästan full igen. Dags att göra en inventering och se vad som kan plockas fram och ätas upp. Sommaren är ju inte slut än och jag har en känsla av att det kommer bli ännu mer godsaker som ska tävla om sin plats i frysen.
Bland annat planerar jag att göra rabarberdricka och rabarberglass som jag hittat finfina recept på hos Remsans Bistro. Rabarbern bara växer och växer (och ogräset med). Denna bilden är tagen i våras och jag kan lova att det är ännu mer vildvuxet nu.
Ha en fin dag!
5 kommentarer:
Åh vad härligt, nu har ni saft så ni klarar er ett tag :-)
Hoppas du får en fortsatt fin dag! Skall bli spännande att se hur rabarberrecepten blir.
Ett tips om vad du kan göra med rabarbern! Marmelad! Så himla gott=) Med vanilj och ingefära! Kan även använda marmeladen till grillat kött! Ha de gott=) Fin blogg förresten, inspirerande. // Pernilla
Vad roligt att det blev bra, när du ansträngde dig så för att få blomklasar, så att allergin satte igång!
Gud vad du fixar. Saft...jag vet inte om jag någonsin har gjort det. Inte vad jag minns nu. :)
GOTT!
Ha en toppenfredag!
KRAM
Massa saft ;) Både fläder och rabarber låter smaskens!
Skicka en kommentar