torsdag 22 december 2011

Inlagd sill med fetaost och tomater

Min egenkomponerade sillinläggning fick godkänt och därför tänkte jag dela med mig av receptet här. Inspirationen fick jag från Mårtenssons sill med fetaost. Så här gjorde jag:


Inlagd sill med fetaost och soltorkade tomater
1 burk 5-minuterssill
ca 70-80 g fetaost
4-5 inlagda soltorkade tomater
1 1/2 dl crème fraiche (eller mer beroende på burkens storlek)
1 msk (eller mer) färsk hackad basilika 
1 msk (eller mer) färsk hackad persilja
salt, vitpeppar

Skiva fetaosten. Strimla tomaterna. Häll av 5-minuterssillen. Blanda créme fraiche med örter och smaka av med salt och peppar. Rör i ost, tomater och sill och häll på glasburk. Låt stå i kylen mint ett dygn före servering. 

Det är säkert gott att ha någon klyfta vitlök i men jag valde att göra utan så även de lök-överkänsliga kan få smaka. Jag  hade också funderingar på att ta lite pesto i men hejdade mig till förmån för de nöt-överkänsliga.

Nu har jag semester några dagar. Ända fram tills efter nyår faktiskt. Ska bli riktigt skönt!

Hoppas ni har en fin kväll, så hörs vi imorgon!



3 kommentarer:

Remsan sa...

Härligt med en lååång ledighet. Jag får min med start på nyårsaftons morgon.
Jag trodde Mårtenssons skojade nästan när jag såg fetaostsillen, men eftersom de säger att den är god så tror jag på det :-) Men vilken sill är inte god?!
Ha en fin jul och en skön ledighet!

Mårtenssons kök sa...

Häftigt med en annan twist på fetaostsillen, den måste vi ju prova nästa jul (om vi klarar av att vänta så länge)!

Hoppas du får en riktigt fin julhelg och att sillen smakar bra,
kram.

Helenas Hem -snart mamma till 5 sa...

Mm lät gott!

Önskar er en GOD JUL!