Nu har jag påbörjat min andra omgång granskottssirap. Denna gången gör jag på ett annat sätt. Idén fick jag från pickipicki. En liknande variant finns också i Mormors skafferi och farmors apotek av Ann-Evy Karlsson men där kallas det granskottshonung.
Hur som helst så är det mycket enkelt. Varva lika mängd socker och granskott i en glasburk med lock. Jag använde ekologiskt rörsocker. Ställ burken i ett fönster (norr eller öster ska det visst vara). Vänd och skaka dagligen. Sila bort granskotten efter en månad.
5 kommentarer:
Oj, en månad - inget för en som e för snabba resultat ;-) Men det blir säkert supergott!
Växer det mycket gran i krokarna hos er? ;)
Jag måste ge mig ut och plocka sånt innan det blivit för sent - om inte annat bara för att testa och koka te på det :)
Sv: Ja, lättroad är ordet! :P
Åh det skulle till och med passa mig att göra :P Jag har en förmåga att glömma bort saker i typ en månad ;-)
Ja den där arbetsförmedlingschefen (kvinna) visste nog inte riktigt vad hon pratade om. Har man lyckats behålla ett arbete länge nog att få fast anställning så finns det ju liksom inget utrymme för att luras?
Sv: Jag får ta tag i detta i helgen så jag inte går miste om något! :)
Hejsan =) vad duktig du är =) jösses önskar jag också kunde nått sånt =).
Hoppas du får en bra Fredag! Jessica
Skicka en kommentar