söndag 15 december 2013

Julstökigt

Som många av er säkert märkt så har det varit ganska glest mellan uppdateringarna den senaste tiden. En av anledningarna till det är att det varit fullt upp med julstök, både hemma och på jobbet.

Dessutom håller mitt band Belta 53 på att spela in en skiva, så en del tid har gått till inspelningen men även till att repa in nya låtar till kommande spelningar. Vill du hålla dig uppdaterad, kolla vår hemsida eller gilla oss på facebook. Just idag är sista dagen på en utmaning, där du kan vinna ett signerat ex av vår skiva om du önskar Hösten med Belta 53 till musikhjälpen. Läs med om det på vår facebooksida.


Tanken har faktiskt slagit mig att det kanske är dags att lägga ner bloggen. Frågan är om ni läsare tröttnar när inläggen kommer allt mer sällan. Duger det med ett par, tre uppdateringar i månaden och ibland något oftare? Svara gärna med en kommentar vad ni tycker!

Nu tänkte jag bjuda er på lite julstöksbilder.


Igår bakade vi lussekatter. Detta receptet hittade jag förra året och det kommer nog bli standard här hemma i fortsättningen, för de blir så fantastiskt goda.


Visserligen tar de nästan en hel dag att göra och jag har fått kämpa de senaste dagarna för att liva upp min gamla vetesurdeg i kylen. Jag hade glömt mata den på ett tag så den luktade målarfärg när jag tog fram den för någon vecka sedan. Men när jag sätter tänderna i årets första lussekatt och den smakar så här. Då vet jag att det var värt varenda liten ansträngning.


Riktigt snygga blev de i år med om jag får säga det själv. Receptet hittar du här: Långjästa lussebullar

Något jag kände mig extra stressad inför i år var pepparkaksborgen. Därför bestämde jag mig för att inte göra någon. När jag lite nervöst frågade barnen om vad de tyckte visade det sig att de bara var intresserade av att göra egna hus. Inga problem tänkte jag och sände ett  tyst tack i tanken till Ica för mallen till husen!





Titta på tidigare års pepparkakskreationer här:

Ha det gott alla fina människor!